– Лидер на австрийската крайна десница обвини САЩ и НАТО за кризата с бежанците – +++ Кандидат-кмет на Виена призова ЕС да спре санкциите … Лидерът на австрийските националисти иска “спешен диалог с Москва”, за да не страдат фермерите …- Източник – КМЕТА.bg –

Posted By on September 7, 2015

  • Лидер на австрийската крайна десница обвини САЩ и НАТО за кризата с бежанците
Европа 5 Септември 2015 19:17 Източник: БТА

Лидерът на австрийската крайнодясна Австрийска партия на свободата Хайнц-Кристиан Щрахе обвини САЩ и НАТО, че са предизвикали бежанската криза, заляла Европа. “САЩ и НАТО разрушиха Ирак и Либия с военната си интервенция, бомбите и ракетите си; с финансовата, логистичната и военната подкрепа на опозицията срещу президента Асад в Сирия. Така станаха възможни разрушенията, хаосът, страданията и радикалният ислямизъм (“Ислямска държава”) в района”, посочва Щрахе на страницата си във Фейсбук.

Опозиционната партия на Щрахе, която води в проучванията на общественото мнение пред центристката Австрийска социалдемократическа партия и Австрийската народна партия, които са коалиционни партньори, по традиция заема антимюсюлмански подход и застава на позицията на изолирането при решаването на проблемите на външната политика, отбелязва Ройтерс. Вацлав Клаус, бившият чешки президент, известен с евроскептицизма си, разпространи днес петиция срещу имиграцията, призовавайки правителството на страната си “да гарантира недосегаемостта на границата и да отхвърли квотите” за разпределяне на мигрантите, за които настоява Европейската комисия, предаде Франс прес.

“Ние (подписалите петицията – бел. ред.) не сме безразлични към страданията на хилядите хора, причинени им от войните и другите катастрофи, но (…) ние се противопоставяме на манипулирането на общественото мнение със създаването на лъжливото чувство за солидарност с тези мигранти”, каза Клаус пред журналисти в Лиса над Лабем, близо до Прага. Според бившия държавен глава на Чехия под петицията, пусната в интернет) подписи са сложили стотина души само през първите десетина минути след качването й в мрежа, допълва АФП. /

 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

” Economic.bg” – Източнк:КМЕТА.bg

Кандидат-кмет на Виена призова ЕС да спре санкциите

Лидерът на австрийските националисти иска “спешен диалог с Москва”, за да не страдат фермерите

Николай Марченко, 08:49 12.08.2014, 410 преглеждания

Европейският съюз (ЕС) незабавно да свали санкциите от Руската федерация (РФ). За това призова кандидат-кметът на австрийската столица Виена Хайнц-Кристиан Щрахе.

Политикът представлява опозиционната националистическа Австрийска партия на свободата. Хайнц-Кристиан Щрахе е категоричен, че Брюксел “трябва да се върне към намиране на дипломатическо решение на разногласията” с Москва относно ситуацията в Украйна.

“Само няколко дена след влизането си в сила, санкциите нанесоха щети на отечественото селско стопанство”, припомни на колегите си австрийският националист, цитиран от ИТАР-ТАСС.

ЕС се мъчи как да намали последиците им. Вместо това да приканва РФ към диалог, с безполезната си политика на санкции, те дърпат нашето селско стопанство към пропаст”, размаха пръст Щрахе. Според политика, за да не се допусне ескалация в отношенията с Москва заради Киев е необходимо “спешно да се отменят всички санкции”.

“Методи oт времето на Студената война не могат да бъдат използвани в решението на конфликта през XXI век”, смята кандидат-кметът на Виена. Хайнц-Кристиан Щрахе от самото начало критикуваше въвеждането на рестрикции срещу Русия. Според него сътрудничеството с Федерацията “осигурява работни места на 30 хил. души”. 

Източник: ИТАР-ТАСС

About The Author

Comments

Leave a Reply