– Хиляди българи в стрес: От 2016 – та без въглища и дърва, а на брикети от биомаса! –

Posted By on November 14, 2015

Хиляди българи в стрес: От 2016 – та без въглища и дърва, а на брикети от биомаса!

---------------------------------

25.02.2014 / 09:46

През 2016г. ще започне да се прилага нова евродиректива, която следи стриктно нивата на въглеродни и азотни емисии в атмосферата и налага по-ниски стойности. За да изпълним исканията на директивата, трябва да заменим твърдото гориво с брикети от биомаса.

Тяхната цена обаче е с 50% по-висока от тази на дървата и въглищата и много домакинства ще се видят принудените да преминат на отопление на ток. От сега проблемът вълнува управляващите и те търсят решение, като е много вероятно да бъде забранено използването на печки на дърва и въглища.

За хората по селата това ще е равносилно да умрат от студ, защото те нямат друг избор. На енергийния форум, който се проведе във Враца беше обсъдено как може да се реши големият проблем, който се задава. В момента средно едно домакинство дава 1200 лв. за въглища за целия отоплителен сезон. Ако вместо въглища се купуват брикети от биомаса, то ще трябва да плати 1800 лв., което за много хора е непосилно. Много голяма част от възрастните хора се топлят на кюмбета, а при това положение ще трябва да се откажат от тях.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
АКО ЕВРОКОМИСИЯТА ИСКА ДА НЕ ПОВЯРВАМЕ, ЧЕ ВЪЗРОДЕНИТЕ – ФАШО СТРУКТУРИ – ИМЕННО ОТ С А Щ /които “джентълменски приютяват”  най-гопемите нацо -грабители -богаташи и тежните – т.н – десен сектор – СФОРМИРАН ОТ  ОБУЧЕНИ В НЕНАВИСТ И ПСЕВДО “НАЦИОНАЛИЗЪМ” – НЕЩАСТНИ СИРАЧЕТА ОТ ДОМОЧЕТЕ В УСРАЙНА….НЕКА ДОТИРАТ  НЕПОСИЛНИГЕ ЗА ДЖОБА  НИ БРИКЕТИ ..
В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ – СЛЕД НЕПОСИЛНО НИСКИТЕ ПЕНСИИ+ ДОХОДИ + АСТРОНОМИЧЕСКШТИ ЗА ДОХОДИТЕ НИ РЕЖИЙНИ, А СЕГА И ПЕЧКИТЕ С ДЪРВА СЛЕД КАТО ЦЯЛА ЗАПАДНА ЕВРОПА + в  С А Щ – нява уважава дом БЕЗ КАМИНи НА ДЪЪРВА- ИМЕННО НА ДЪРВА …
…СЕ НАТРАПВА МНЕНИЕТО ЧЕ СТАТУКВОТО В  Е О  + С А Щ – ОБИЧАТ И ИСКАТ БЬЛГАРИЯ, НО БЕЗ НАС БЪЛГАРИТЕ…ЧЕ  НЕ ПОСТЪПИ ЛИ ТАКА С БОГАТИТЕ ПО ДУХ И НА СЪКРОВИЩА ИНДИАНЦИ “ВАШНГТОНСКАТА ИМПЕРИЯ”…ПРИЛЪГАХА ГИ, И НА АБСУРДНА БЕЗЦЕНИЦА ИЗКУПИХА ЗЕМИТЕ ИМ , А ТЯХ  НАТИКАХА СКАТО КРАСИВИ ЕКЗОТИЧНИ ЕКЗЕМПЛЯРИ С НАЦИСТКА МЕЕЕЕТОДИИЧНОСТ В ГЕТА..НЕЩО КАТО КОНЦЛАГЕРИТЕ…..ДА ПРЕВЪРНЕШ ЕДИН ГОРД , ПО-БОГАТ И ЦИВИЛИЗОВАН ОТ ТЕБ НАРОД В РОБ И ДА ГО НАТИКАШ В ЗООПАРК КАТО ЕКЗОТИЧЕН ЕКЗЕМПЛЯР …ТРЯБВА ДА СИ НЕ-ЧОВЕК…
 
 

About The Author

Comments

Leave a Reply